Σύνδεση

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Στιγμές από το Φθινοπωρινό εργαστήριο 2014

Άλλο ένα εργαστήριο της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία!

Το “Φθινοπωρινό Εργαστήριο” ήταν μία συνάντηση στην οποία για ακόμη μία φορά τα μέλη του Συλλόγου έδειξαν τη διάθεση για συνεργασία, για συζήτηση και δουλειά πάνω στα δέντρα τους σε ένα κοινό τραπέζι που γέμισε με πολλά -διαφορετικού είδους και μορφής- δέντρα. Δέντρα αξιόλογα, δουλεμένα με μεράκι και κόπο για αρκετό χρόνο απ’ το κάθε μέλος ξεχωριστά, εκτέθηκαν στα υπόλοιπα μέλη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων  για νέες επεμβάσεις και την από κοινού εργασία πάνω σ’ αυτά. Δέντρα, που λίγες φορές έχουμε δει να εκτίθενται σ’ αυτόν τον αριθμό με σκοπό τη διαμόρφωσή τους. Μια μεγάλη παρέα ανθρώπων που αγαπούν τα μπονσάι, θαύμασαν το δέντρο του διπλανού τους, είπαν τη γνώμη τους, βοήθησαν σε εργασίες διαμόρφωσης και καλοδέχτηκαν επίσης και τα νέα μέλη του Συλλόγου που μόλις μπήκαν στην παρέα αυτή και έκαναν την παρουσία τους αισθητή, καθώς κάποιοι ήρθαν από πολύ μακριά μαζί με το δεντράκι τους.

 

 

 


Εργασίες όπως κλάδεμα, συρμάτωμα, εργασίες shari αλλά και κατασκευή τοπίου δεν έλειψαν από το τραπέζι. Επίσης, κάποιοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία κατασκευής suiseki από μέλος του
Συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

 

Η προγραμματισμένη παρουσίαση του Γιώργου Βαλσαμή, μέλους της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι και μέλους του Δ.Σ., πρόσθεσε μία επιπλέον πινελιά στο εργαστήριο. Ο κέδρος Λιβάνου, ένα πανέμορφο δέντρο, ήταν ο «πρωταγωνιστής» στην παρουσίασή του, όπου έγινε μια αναφορά στην ιστορική  διαδρομή του δέντρου αυτού και στα στάδια εξέλιξής του στα χέρια του. Επίσης, ακολούθησε διάλογος για τη διαμόρφωση και συντήρηση δέντρων αυτού του είδους αλλά και απόψεις για τη μελλοντική διαμόρφωση του συγκεκριμένου δέντρου.

 

 

 

Στη συνέχεια, η θεωρία έδωσε τη θέση της στην πράξη, ο Γιώργος Βαλσαμής έπιασε δουλειά, και ο κέδρος έγινε ακόμα πιο όμορφος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με χαλαρή διάθεση, τα μέλη συνέχισαν τις εργασίες στα δέντρα τους αλλά, τελικά, κανένας δεν έμεινε αφοσιωμένος μόνο στο δικό του δέντρο. 

   

  

 


Η περιήγηση στα δέντρα έγινε ανάγκη για κάθε συμμετέχοντα, καθώς όλοι διψούσαν για πληροφορίες και απόψεις διαμόρφωσης, όχι μόνο για το δικό τους αλλά και για τα δέντρα των υπολοίπων. 

 

  

Μικρά πηγαδάκια κάλυπταν ενίοτε την περίμετρο του μεγάλου πάγκου στον χώρο του θερμοκηπίου, που ευγενικά μας παραχώρησε για άλλο ένα εργαστήριο της Ελληνική Λέσχης Μπονσάι ο κος Κανελλόπουλος. Ένα διάλειμμα για φαγητό ήταν απαραίτητο και μετά απ’ αυτό οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι τελικής πτώσης!

 

 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ευχή και επιθυμία όλων για μια νέα συνάντηση –σύντομα– και τα μέλη, ευχαριστημένα γι’ αυτό το όμορφο διάλειμμα από την καθημερινότητά τους, αποχώρησαν με τα δεντράκια τους διαμορφωμένα και –σίγουρα– πιο όμορφα!

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στο image gallery παρακάτω!

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας Μάνο Μαθιουδάκη για τη λήψη των φωτογραφιών κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Last modified on Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 11:15
  1. Δημοφιλή
  2. Δείτε Επίσης...
Αζαλέα

Αζαλέα

Απρ 05, 2013 7363 SlideShow

Shimpaku Juniper

Shimpaku Juniper

Απρ 19, 2013 6309 SlideShow

Φωτογραφίες

Ποιος είναι ο Stefano Frisoni.
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2018
Λήξη σχολικής χρονιάς του Κέντρου Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου
Στιγμές από το χειμωνιάτικο εργαστήριο 2014
Εργασίες Αυγούστου