Σύνδεση

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

"Kasamayaki" (Μade in Kasama)

Φεβ 25, 2015

Η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι στηρίζοντας την προσπάθεια της Yuki Kokubo, σας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Kasamayaki ".

 

«Συγκλονισμένη από τον πρόσφατο σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, μια νεαρή γυναίκα επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην πόλη Kasama προσπαθώντας να καταλάβει το προβληματικό παρελθόν της οικογένειάς της. Σε μία αγροτική, καλλιτεχνική κοινότητα, 130 χιλιόμετρα νότια των πυρηνικών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα, η σκηνοθέτης στρέφει την κάμερα στους ηλικιωμένους γονείς της, που ζουν επικεντρωμένοι στην τέχνη και στη φύση. Στιγμές διαλογισμού πάνω από τον κεραμικό τροχό, εμπλουτισμένες με έντονες οικογενειακές συζητήσεις, ξαφνικούς σεισμούς και μετρήσεις ραδιενέργειας, το KASAMAYAKI ("made in Kasama") αποκαλύπτει τη γλυκόπικρη διαδικασία συμβιβασμού με μία μη-ιδανική ζωή, καθώς και τη θεραπευτική δύναμη της δημιουργικότητας».

Το 2013 το Kasamayaki έλαβε χρηματοδότηση από το «Jerome Foundation», ενώ επιλέχτηκε ανάμεσα στα δέκα  ντοκιμαντέρ για το ετήσιο πρόγραμμα IFP των «Independent Filmmaker Labs», που στοχεύει στην υποστήριξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών κατά την ολοκλήρωση, προώθηση και διανομή των ταινιών τους. To 2014, η Yuki Kokubo έλαβε ατομική καλλιτεχνική υποτροφία από το «Συμβούλιο Τεχνών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης» για τη δουλειά της στο Kasamayaki.

Η ταινία θα προβληθεί στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη - Εικόνες του 21ου Aιώνα το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως και τις 22 Mαρτίου 2015.

 

Βρείτε συνημμένο το Δελτίο Τύπου της καλλιτέχνιδας.

Περισσότερα για τη Yuki Kokubo μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της, www.kasamayakifilm.com καθώς και στη σελίδα της στο Facebook, www.facebook.com/kasamayaki.

  1. Δημοφιλή
  2. Δείτε Επίσης...

Φωτογραφίες

Εργαστήριο χειμώνα 2017
Εδιμβούργο 1993...
Βλέποντας με τις Αισθήσεις Ι Εργαστήριο Πολυαισθητικών Αφηγήσεων: Δύο Ταξίδια
Ιαπωνικοί όροι σχετικά με τα μπονσάι
Εργασίες Απριλίου
Εργαστήριο Απριλίου 2018