Σύνδεση

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Yamadori

Απρ 05, 2013

                                                                                            

 

Γιαπωνέζικη λέξη που αναφέρεται στα φυτά τα οποία είναι συλλεγμένα από την φύση και που κατά κανόνα μας δίνουν τα ομορφότερα και τα πιο φυσικά μπονσάϊ

 

 

Πριν ξεκινήσουμε την πρώτη μας εξόρμηση για συλλογή δέντρου από την φύση, πρέπει να έχουμε κάποια βασικά πράγματα στο μυαλό μας. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση η θέληση μας για γρήγορο αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στο φυσικό περιβάλλον .

Γι' αυτό, προσπαθούμε να συλλέξουμε δέντρα από περιοχές με άγριο και αφιλόξενο έδαφος, εκεί όπου το υποψήφιο προς συλλογή δέντρο θα έχει τις λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης. Περιοχές βραχώδεις και απότομες συνήθως έχουν τα καλύτερα δέντρα, αλλά έχουν και τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Επίσης βοσκοτόπια, όπου τα ζώα ροκανίζουν τους βλαστούς και σπάνε τα κλαδιά ή και κοντά σε γεωργικές εκτάσεις, όπου οι γεωργοί επεμβαίνουν με τις δραστηριότητες τους, έτσι ώστε το δέντρο να μην έχει ποτέ φυσιολογική ανάπτυξη.

 

Καμιά φορά, βέβαια, δεν χρειάζεται να πάμε και τόσο μακριά, καθώς στο διπλανό μας οικόπεδο μπορεί να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής νέας οικοδομής ή σε κάποιον δρόμο κοντά μας να γίνονται εργασίες διαπλάτυνσης οδοστρώματος και εμείς με την παρέμβασή μας θα έχουμε σώσει κάποιο ή κάποια δέντρα από βέβαιο αφανισμό. Ένας άλλος βασικός κανόνας μη συλλογής δέντρου από την φύση και ίσως ο βασικότερος από άποψη δεοντολογίας είναι ότι ποτέ δεν συλλέγουμε δέντρο εάν δεν είμαστε σε θέση,  είτε λόγω δυσπρόσιτης τοποθεσίας, είτε λόγω έλλειψης ικανοτήτων και αγνοίας,  να εξασφαλίσουμε  την επιβίωση του δέντρου.

 

 

Last modified on Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 19:16
  1. Δημοφιλή
  2. Δείτε Επίσης...
Αζαλέα

Αζαλέα

Απρ 05, 2013 7425 SlideShow

Shimpaku Juniper

Shimpaku Juniper

Απρ 19, 2013 6381 SlideShow

Φωτογραφίες

''ΓΑΙΑ 2013 - Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα''
Καλλιέργεια και φροντίδα πεύκου δύο βελονών.
Στιγμές από το "Hellenic Bonsai 2016 - Mediterraneo"
Αρχές της βοτανικής στο μπονσάι - Η επιστήμη πίσω από την τέχνη.
1η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών
62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς