Σύνδεση

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Λήξη σχολικής χρονιάς του Κέντρου Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου

Στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι και του "Κέντρου Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου", ομάδα μελών του Συλλόγου συμμετείχε στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή του Κέντρου, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να παρακολουθήσουν επίδειξη διαμόρφωσης μπονσάι.

 

Για άλλη μία χρονιά οι σπουδαστές γιόρτασαν τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους μέσα σε μια ασιατική ατμόσφαιρα και ήρθαν πιο κοντά στην ιαπωνική και την κινεζική κουλτούρα

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γευτούν ασιατικές λιχουδιές, να παρακολουθήσουν μαθήματα ιαπωνικής καλλιγραφίας και σχεδίασης manga και να ακούσουν ζωντανά παραδοσιακή κινεζική μουσική. Από την πολυδιάστατη αυτή εκδήλωση δεν έλειπε, φυσικά, η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν διάλεξη για την ιαπωνική κουλτούρα μέσα από την τέχνη των μπονσάι, τεχνικές διαμόρφωσης πάνω σε δέντρα μελών και είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου ένα δέντρο το οποίο –μετά από κλήρωση– δόθηκε σε έναν από αυτούς.
 

Το "Κέντρο Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου" στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του, εκτός από την άρτια διδασκαλία της ιαπωνικής και κινεζικής γλώσσας, ενισχύει τη δράση του με συνεχείς εκδηλώσεις, βοηθώντας τους σπουδαστές να κατανοήσουν καλύτερα τον πολιτισμό των χωρών αυτών

Η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι δέχτηκε με τιμή την πρόσκληση να συμμετάσχει στην εκδήλωση, κρίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή συμβαδίζει απόλυτα με τους δικούς της σκοπούς.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στο "Κέντρο Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου" και στους σπουδαστές του!

 

 

 

 

Last modified on Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 08:23
  1. Δημοφιλή
  2. Δείτε Επίσης...

Φωτογραφίες

olea sylvestris
ΓΑΙΑ 2013
Workshop ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ Μάρτιος 2019
Εγκαίνια Astellas Pharmaceuticals Ελλάδας
1η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών
''ΓΑΙΑ 2013 - Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα''