Σύνδεση

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δελτίο τύπου "Hellenic Bonsai 2014"

Written by  Οκτ 08, 2014

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Μεταμόρφωση, 08 Οκτωβρίου 2014

 

 

Η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι διοργανώνει διήμερη διάλεξη, έκθεση και πρακτικό σεμινάριο με τίτλο Hellenic Bonsai 2014” στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2014, με καλεσμένο τον βρετανό καλλιτέχνη Peter Warren.

 

O Peter Warren είναι ένας διεθνής καλλιτέχνης μπονσάι με έδρα το Λονδίνο που μαθήτευσε με τον παραδοσιακό τρόπο για έξι χρόνια στον διάσημο Ιάπωνα master, Kunio Kobayashi. Έκτοτε παραδίδει διαλέξεις, διδάσκει και επιμελείται ιδιωτικές συλλογές ενώ έργα του εκτίθενται στο υψηλότερο επίπεδο σε διεθνείς εκθέσεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Το Νοέμβριο του 2013 επιμελήθηκε της σύγχρονης έκθεσης μπονσάι Natural Flux στην γκαλερί Brick Lane του Λονδίνου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εξειδικευμένα ευρωπαϊκά και ιαπωνικά περιοδικά (Bonsai Focus, Kinbon, Bonsai Sekkai, κλπ.) ενώ τον Ιούλιο του 2014 δημοσιεύθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο BONSAI από τον εκδοτικό οίκο DK publishing. Ο Peter Warren θα επικουρείται από τον επίσης βρετανό επαγγελματία, Peter Snart.

 

Η 1η ημέρα θα περιλαμβάνει πρακτικό σεμινάριο που θα αφορά στην εκμάθηση βασικών τεχνικών διαμόρφωσης μπονσάι και θα απευθύνεται μόνο στα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι με κόστος συμμετοχής, 50 ευρώ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των φυτωρίων Hellas Plants ltd (Δεκελείας 185, Αχαρναί), με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Γ. Κανελλόπουλος ΕΠΕ.

 

Η 2η ημέρα θα περιλαμβάνει διάλεξη για την τέχνη των μπονσάι από την άποψή της φιλοσοφίας, τέχνης και αισθητικής καθώς και της πολιτισμικής κληρονομιάς, μία σύντομη επίδειξη των βασικών τεχνικών που απαιτούνται για τη δημιουργία μπονσάι σε ένα αιωνόβιο δέντρο, ενώ θα φιλοξενείται έκθεση μπονσάι των μελών της Λέσχης. Η 2η ημέρα θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις  της Ιονίου Σχολής (Σισμανογλείου 27-29, Μαρούσι), με την ευγενική υποστήριξη της διοίκησης του εκπαιδευτηρίου.

 

Η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι αποτελεί τον επίσημο φορέα για τη διάδοση της τέχνης των μπονσάι στην Ελλάδα, δηλαδή της τέχνης που αφορά στην καλλιέργεια αιωνόβιων δέντρων σε ρηχό δοχείο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, για να γίνεται μέλη της ΕΛΜ καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής στο πρακτικό σεμινάριο (έως 5/12) μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.hellenicbonsaiclub.gr

 

 

 

 

 

Last modified on Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 17:26
  1. Δημοφιλή
  2. Δείτε Επίσης...
Αζαλέα

Αζαλέα

Απρ 05, 2013 7653 SlideShow

Shimpaku Juniper

Shimpaku Juniper

Απρ 19, 2013 6561 SlideShow

Φωτογραφίες

Εργασίες Αυγούστου
61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Ελιά
Εργαστήριο Νοεμβρίου 2022
Δίχρωμο JUNIPER kengai
Χειμωνιάτικο Εργαστήριο