Σύνδεση

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

''ΓΑΙΑ 2013 - Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα''

Νοε 09, 2013

Το 2ο Σεμινάριο της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι που ονομάστηκε από τους διοργανωτές του "ΓΑΙΑ 2013" ολοκληρώθηκε επιτυχώς αφήνοντάς μας μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Γνώση, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, ψυχαγωγία και μία ευχάριστη κούραση που δεν ήθελες να τελειώσει!!!

Ο ζήλος των μελών του Συλλόγου ήταν έκδηλος, με μόνο σκοπό την επιτυχημένη διεξαγωγή αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος, αλλά και καθοριστικός ώστε να καταστεί αυτό το διήμερο δημιουργικό και αγχολυτικό! Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ετοιμάσει όλα, πάντα κάτι σου λείπει κι εκεί βρισκόταν πάντα κάποιος που χωρίς πολλά λόγια σου έδινε τη λύση. Μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια και το μέλος μας, φωτογράφος Δημήτρης Στενίδης, που για ακόμη μία φορά βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου καλύπτοντας φωτογραφικά και κινηματογραφικά και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο!

 

 Stefano Frisoni: Ο άνθρωπος που τον καλωσορίσαμε ως master και τον αποχαιρετίσαμε σαν φίλο!

Ο επαγγελματισμός, η σεμνότητα και η προσήνειά του παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, ήταν αρκετά ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε προσκαλέσει στην χώρα μας τον κατάλληλο άνθρωπο, εκπρόσωπο της φιλοσοφίας των μπονσάι. Ο επίσημος προσκεκλημένος μας παρουσίασε τεχνικές διαμόρφωσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κοινού, γνώστες ή μη του αντικειμένου, υπέρ το δέον. Η αμεσότητά του με το κοινό μείωσε τις αποστάσεις και το σεμινάριο πολύ γρήγορα απέκτησε χαρακτήρα φιλικό χωρίς αυτό να επηρεάσει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Σε όλα αυτά βοήθησε η παρουσία της μεταφράστριας και μέλους της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι, Μαρούλας. Η προσωπικότητα και η μόρφωσή της σε συνδυασμό με το ιταλικό ταμπεραμέντο της, έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα και πιο ευχάριστα για όλους μας. 

 


 

Η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης έλαβε χώρα σε μία από τις δύο αίθουσες του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Η αίθουσα που μας παραχωρήθηκε ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, παρέχοντάς μας επαγγελματικό τεχνολογικό εξοπλισμό (μικροφωνική, προτζέκτορες για προβολή slides show, ηλεκτρονικό υπολογιστή κ.α.) ικανό να καλύψει τις ανάγκες της παρουσίασης. Το εξυπηρετικό προσωπικό με την ευγένεια που το διακατείχε, μας βοήθησε να καλύψουμε ανάγκες της τελευταίας στιγμής διώχνοντας το στρες και αφήνοντας ένα χαμόγελο ικανοποίησης, καθώς βλέπαμε ότι είχαμε ανθρώπους που νοιάζονταν το ίδιο με εμάς για την όσο το δυνατόν επιτυχημένη διοργάνωση. Μία μικρή έκθεση με δέντρα μπονσάι ευγενικής χορηγίας των μελών του Συλλόγου, κατέλαβε ένα σημαντικό μέρος της αίθουσας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά αυτά τα όμορφα δημιουργήματα. Η έκθεση λειτούργησε δραστικά ώστε να "σπάσει ο πάγος" μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς ο Stefano μαζί με τους ιδιοκτήτες των δέντρων συζήτησαν για τη διαμόρφωσή τους και έλυσε τις απορίες του κοινού. Στα διαλείμματα περίμενε το κοινό ένα πλούσιος μπουφές με ροφήματα και κάθε είδους γλυκά και αλμυρά μικρογεύματα κάνοντας πιο ευχάριστο το πρωινό. 

Ο Stefano, παράλληλα με την θεωρητική παρουσίαση, διαμόρφωσε με την βοήθεια μελών του Συλλόγου έναν γιουνίπερο και μας παρουσίασε φωτογραφικό υλικό με δείγματα της δουλειάς του, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο συζητήσεων μεταξύ εκείνου και του κοινού που αφορούσαν συγκεκριμένες τεχνικές που ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια. 

Η πρώτη ημέρα του 2ου Σεμιναρίου έκλεισε με μία αναμνηστική φωτογραφία των παρευρισκομένων μαζί με τον Stefano.

 


 

Στον όμορφο χώρο του φυτωρίου που μας παρείχε ο Κος Γιώργος Κανελλόπουλος συναντήθηκαν την δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι που είχαν δηλώσει συμμετοχή μαζί με τα δέντρα τους. Ο Κος Κανελλόπουλος προσωπικά αλλά και το εξυπηρετικό του προσωπικό έκαναν την πολύωρη παραμονή μας στον χώρο τους ευχάριστη και εποικοδομητική, παρέχοντάς μας ένα τεράστιο τραπέζι εργασίας που γέμισε με τα εργαλεία και τα δέντρα των μελών. Την όμορφη αυτή εικόνα συνεργασίας και αλληλεγγύης συμπλήρωσε η απαλή μουσική και ο καταπράσινος χώρος του φυτωρίου. Εκτός από τα ροφήματα μας περίμενε ένα άλλο τραπέζι-έκπληξη γεμάτο με φαγητά που ευγενικά μας παρείχε ο οικοδεσπότης. 

Ο Stefano πέρασε μπροστά από τα παρατεταγμένα δέντρα των μελών και συζητώντας ξεχωριστά με κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες τους, πρότεινε τη γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να διαμορφωθεί το κάθε δέντρο με βάση την δική του οπτική αλλά σε συνδυασμό πάντα και με την άποψη του κατόχου. Τα υπόλοιπα μέλη ακολουθούσαν την πορεία του Stefano γύρω από τα δέντρα ακούγοντας τις παρατηρήσεις του και τις απόψεις διαμόρφωσης που ανταλλάσσονταν. Μετά το πέρας αυτής της πρωτότυπης και ευχάριστης διαδικασίας, κάθε μέλος άρχισε να εργάζεται πάνω στο δέντρο του ακολουθώντας τις συμβουλές του Stefano, που μαζί με την απαραίτητη πάντα παρουσία της Μαρούλας παρακολουθούσε τις εργασίες. Τα dremel, τα ψαλίδια, τα πριόνια, λειτουργούσαν ακατάπαυστα. Κάθε ένα μέλος ασχολήθηκε με το δέντρο του αλλά πάντα βοηθούσε ο ένας τον άλλον, είτε δανείζοντας κάποιο εργαλείο, είτε βοηθώντας με κάποιον άλλον τρόπο. Καθώς περνούσαν οι ώρες και κάποιοι είχαν ολοκληρώσει τις εργασίες τους, είχε φτάσει η στιγμή για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να ευχαριστήσουν τους συμμετέχοντες και τον Stefano δίνοντας και στις δύο πλευρές από ένα ευχαριστήριο αναμνηστικό δώρο.

Τα μέλη του Συλλόγου-συμμετέχοντες στην δεύτερη μέρα του σεμιναρίου είχαν τη χαρά να δεχθούν ένα πιστοποιητικό εργαστηρίου υπογεγραμμένο από τον εκπαιδευτή BCI και IBS Stefano Frisoni. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπώντας την Ελληνική Λέσχη Μπονσάι ετοίμασαν μία αναμνηστική χειροποίητη ξύλινη πλακέτα, φιλοτεχνημένη ειδικά για τον Stefano, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευχαρίστησή τους για την παρουσία του στο 2ο Σεμινάριο του Συλλόγου. Τέλος η Μαρούλα έλαβε δύο πολύ όμορφα φυτά για την πολύτιμη βοήθειά της σε αυτή τη διοργάνωση. 

 

 

Το 2ο Σεμινάριο της Ελληνικής Λέσχης Μπονσάι "ΓΑΙΑ 2013" ολοκληρώθηκε με το πέρας της δεύτερης ημέρας αφήνοντας στους συμμετέχοντες μία ευχάριστη ανάμνηση, αποτελώντας ένα εκπαιδευτικό και εποικοδομητικό για όλους διήμερο καθώς και μια εμπειρία ενός ολοκληρωμένου σεμιναρίου θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης στις τεχνικές διαμόρφωσης μπονσάι από έναν διεθνώς καταξιωμένο και πιστοποιημένο καθηγητή τεχνικής μπονσάι. Τέλος, με την βοήθεια και στήριξη των μελών της η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι δεσμεύεται για μελλοντικές αναλόγου κύρους διοργανώσεις και ως ο μόνος επίσημος Σύλλογος στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να αποκτήσει μία θέση ανάμεσα στους άλλους διεθνείς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά αυτό το διήμερο έδειξε σε όλους μας ότι μπορούμε να το καταφέρουμε!!!

Φωτογραφίες από τη συνάντηση μπορείτε να "κατεβάσουν" ΜΟΝΟ τα εγγεγραμμένα μέλη μέσω του παρακάτω συνδέσμου: 

Στιγμές Από Το Σεμιναρίου "ΓΑΙΑ 2013"

 

Κείμενο-Επιμέλεια: Ανδρέας Καπούλας

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Δείτε Επίσης...
Αζαλέα

Αζαλέα

Απρ 05, 2013 7708 SlideShow

Shimpaku Juniper

Shimpaku Juniper

Απρ 19, 2013 6600 SlideShow